maandag 8 juli 2013

DIY: zelf een dottingtool maken.

hey,

Vandaag laat ik jullie zien hoe j zelf en dottingtool kan maken. Voor we ermee beginnen leg ik eerst uit wat een dottingtool is en waarvoor je hem kan gebruiken.

Met een dotting tool kan je hele mooie stipjes maken met je nagellak. Hoe groter het bolletje is, des te groter wordt het stipje. Zo’n dotting tool werkt honderd keer makkelijker dan bijvoorbeeld een sat├ęprikker. Druppel wat lak op een papiertje of schaaltje, doop het puntje van je tool erin en begin met ‘stempelen’. Je moet op een paar dingen letten als je dotting tools gebruikt. Zorg ervoor dat je basislak droog is, anders krijg je deukjes. Ook is het handig om niet teveel lak op je papier of schaaltje te druppelen: lak droogt op en als je je tool in half opgedroogde lak doopt, dan krijg je sliertjes. Die wil je niet op je nagels! Je kan dus het beste af en toe even een nieuwe druppel lak op je papier druppelen dan heel veel tegelijk. Verder kan, hoe groter je stipjes zijn, de lak vrij dik worden. Laat het goed drogen voordat je je topcoat aanbrengt, anders is al het werk voor niks geweest. Ik werk altijd heel secuur en dan kan je echt de mooiste dingen maken.  bron tekst

nu gaan we verder met een dottingtool maken.

wat heb je nodig:
-speldenknopjes van verschillend groottes
- (oude) poloden

Het is heel makkelijk om zelf een dottingtool te maken het enigste wat je moet doen is de scherpe punt in het achterste van het potlood te prikken. En klaar je hebt nu je eigen dottingtools.

Heb je geen zin om ze zelf te maken? Dan heeft essence ook dottingtools, maar vergeleken met eBay zijn die kei duur.

Hier zijn wat sites met goedkope dottingtools:
1                4
2                5                      klik er maar 1 aan kom op je kan het!
3                6

xoxo Anouk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten